Sprinkler

Het VSH XPress systeem is onder meer gecertificeerd voor sprinkler- en lage druk watermistinstallaties en is geschikt voor zowel natte als droge, vaste sprinklerinstallaties. Omdat VSH XPress Sprinkler als systeem gekeurd is, is men verplicht tot het gebruik van de goedgekeurde combinaties van fittingen, buizen en gereedschappen.

Waterleidingsprinkler
Iedere woning in Nederland is voorzien van een waterleidingnetwerk. De waterleidingsprinkler maakt gebruik van ditzelfde leidingnetwerk en wordt door de gehele woning aan het plafond geïnstalleerd, zonder kostbare pompinstallatie. VSH biedt een compleet pakket fittingen en buizen voor waterleidingsprinkler: VSH XPress RVS leidingsysteem voor het standaard ‘zichtwerk’ en VSH XPress Sprinkler ML voor instorten in beton.

Beide systemen hebben alle noodzakelijke brandtesten succesvol doorstaan. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.waterleidingsprinkler.nl en elders op onze website onder waterleidingsprinkler. Houd voor trainingen tot erkend waterleidingsprinkler installateur onze website in de gaten.

Watermist
Naast de toepassing binnen traditionele sprinklerinstallaties, levert VSH ook oplossingen watermist systemen. Door de toepassing van watermist kan er gebruik gemaakt worden van kleinere leidingdiameters en wordt er geblust met minder water.

Ingestorte sprinklerleidingen
VSH XPress Sprinkler ML bestaat uit multilayer buis (PE-Xc/Al/PE-Xc) en kunststof pressfittingen (PVDF). Dit systeem is door VdS gecertificeerd voor toepassing in ingestorte natte sprinklersystemen in de maten DN25 t/m 50 (diameter 32 t/m 63 mm). Uniek aan dit systeem is dat het kan worden ingestort in beton, zonder extra bescherming (bijvoorbeeld Denso-tape) tegen de negatieve effecten van beton op het buismateriaal en de fittingen.

Er is speciaal voor dit systeem een kunststof cup ontwikkeld, die ingestort kan worden en gebruikt kan worden om het systeem eerst af te persen. Hierdoor hoeven er geen aparte pluggen voor het afpersen gemonteerd te worden. Na het instorten kan de cup worden verwijderd en worden hergebruikt. In de ontstane ruimte kan een concealed sprinkler worden geïnstalleerd.

De fittingen en buis van VSH XPress Sprinkler ML zijn herkenbaar door de specifieke VdS-markering op buis en fitting. Afhankelijk van de diameter is het systeem geschikt voor een werkdruk van 12,5 bar (diameter 32 en 40 mm) en 10 bar (diameter 50 en 63 mm). VSH XPress Sprinkler ML is ideaal voor hoogbouw waarbij de sprinklerleidingen moeten worden ingestort in de vloeren/plafonds. Tevens kan er op prefab-basis met dit systeem gewerkt worden.

​

 

Voor al uw vragen belt u met onze Customer Service op telefoonnummer
035 - 6884 330 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur).

U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier of direct een e-mail sturen naar informatie@aalberts-ips.com 

We vinden altijd een oplossing die aansluit.