Segmenten
Toepassingen
  • vacuüm
  • waterstof (H2)
Productlijnen
  • VSH XPress
Locatie
Turnhout, België
Website
www.soudal.com

Soudal - Turnhout

Soudal is een fabrikant van silicone, lijm, PU schuim en vele andere producten voor bouw, industrie en Doe-Het-Zelf. De installateur koos voor VSH XPress bij de bouw van een nieuwe productiehal in Turnhout.

Dirk Nivelle, projectingenieur van dit project: "Het XPress leidingsysteem maakt gebruik van een gemakkelijke en snelle techniek om de leidingen aan te leggen. Extra voordeel is dat deze techniek geen speciale kennis vereist, waardoor iedereen het kan. Tevens heeft XPress ook dunne metalen buizen, wat het leggen van leidingen terug een stuk ergonomischer maakt”.

De presstechniek heeft al lang zijn nut en voordelen bewezen in de sanitaire en verwarmingssector. In industriële leidingsystemen wordt deze verbindingstechniek nog minder gebruikt. Dat is te verklaren omdat in de bouwsector men enkel te maken heeft met de ‘eenvoudige’ toepassingen - koud/warm water en huishoudgas- in een weinig eisende omgeving.

In de industrie daarentegen heeft men diverse media met verschillende karakteristieken. Daarom moet uiterste voorzichtigheid geboden worden wat betreft de materialen en de wijze van opbouw. Naast deze restricties zijn er ook nog de soms zware productieomgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld omgevingstemperatuur of trillingen. Ook deze hebben een impact op de keuze op welke manier de leidingen aangelegd worden.
 
Industriële pressfittingsystemen
Het XPress-systeem is ontwikkeld om ook aan bovenstaande eisen te voldoen. Afhankelijk van de eisen en condities kan men kiezen voor RVS, staalverzinkte of koperen fittingen en voor de EPDM, FPM of HNBR O-ringen. Door de diversiteit aan materialen en doordat er ook diverse types O-ringen beschikbaar zijn, kan het systeem dus in diverse industriële installaties ingezet worden.

Voor support – de juiste keuze van materialen, dichtingsringen, technieken in opbouw, etc- kan de gebruiker ook terecht bij VSH, die specialisten in eigen huis heeft.
 

Populaire producten

Laatste nieuws

Recente projecten

Voor al uw vragen belt u met onze Customer Service op telefoonnummer
035 - 6884 330 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur).

U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier of direct een e-mail sturen naar informatie@aalberts-ips.com 

We vinden altijd een oplossing die aansluit.